به چه نکاتی باید برای استفاده از فر اجاق گاز برای اولین بار توجه کرد؟ اجاق گاز فردار یکی از پرفروش ترین مدلهای اجاق گاز در بازار است و دارای امکانات مختلفی هستند. بنابراین یادگرفتن نحوه استفاده از فر اجاق گاز بسیار حائز اهمیت است. برای اولین بار برای پخت انواع غذاها مانند پیتزا، شیرینی، مرغ، نان، کیک، ماهی و … استفاده از فر گاز ممکن است گیج کننده به نظر برسد. به همین خاطر در این مطلب شما ابتدا با اجزای تشکیل دهنده فر اجاق گاز آشنا خواهید شد و سپس نحوه روشن کردن و نحوه استفاده از فر اجاق گاز برای اولین بار را آموزش خواهید دید. در ادامه همراه ما باشید.
معرفی اجزای تشکیل دهنده فر اجاق گاز
با خیال راحت و بدون مشکل انواع غذاها را با دانستن تنظیمات فر گاز میتوانید در فر گازی بپزید. اما برای این که بتوانید از این دستگاه به درستی استفاده کنید باید با اجزای فر آشنا شوید.
ترموکوپل: حسگر ایمنی و کنترل جریان گاز
یکی از مهمترین اجزا گاز فردار، ترموکوپل است که وظیفه آن جلوگیری از نشت گاز در اثر خاموش شدن شعله است. گازهای فردار مجهز به ترموکوپل دارای امنیت بالاتری نسبت به گازهای فردار قدیمی هستند.
نازل: منبع تامین گاز برای شعلهها
از دیگر قسمت های اجاق گاز که از آلیاژ برنج ساخته شده است، نازل است. این قطعه گاز را وارد لوله اتصال میکند پس از این که مخلوط شدن هوا و گاز رخ میدهد.
ترموستات: کنترل دقیق دمای فر
وظیفه تنظیم دمای فر گاز را ترموستات اجاق گاز بر عهده دارد و یکی از پرکاربردترین قطعات در فر اجاق گاز و سایر فرها میباشد.
سنسور دمای فر: نظارت بر دما و پخت یکنواخت
اندازه گیری دما در فرها به وسیله سنسور داخلی دمای فر انجام میشود و تمامی گازهای فردار دارای درجه دما هستند که همانطور که میدانید هر درجه مخصوص به پخت یک نوع غذا، کیک، ماهی و … است. اطلاعات دما و حرارت از طریق این سیستم هوشمند به برد الکتریکی ارسال میشوند و برد با استفاده از آنها، میزان دما را کنترل میکند. یک چراغ چشمک زن جهت اطلاع در گازهای فردار جدید قرار دارند که برای مناسب بودن دما جهت گذاشتن غذا داخل فر به کار گرفته میشوند.
جرقه زن یا فندک: آغازگر شعلههای گاز
تقریبا تمامی گازهای فردار دارای فندک هستند که موجب روشن شدن شعله گاز یا فر میشود. با چرخاندن ولوم گاز و نگه داشتن آن به سمت داخل شما میتوانید پس از چند ثانیه فر را روشن کنید.
اگر اجاق گاز شما در این مرحله دود کرد، آرامش خود را حفظ کنید و با استفاده از آموزش علت دود کردن اجاق گاز، این مشکل را به سادگی حل کنید.
صفحه کنترل یا نمایشگر: رابط هوشمند کاربری فر
در قسمت بالایی گاز فردار صفحه کنترل تعبیه شده که در گازهای فردار مدرن بیشتر دیده میشوند. از طریق دکمههای مختلف این نمایشگر تعیین میزان دما، نوع طبخ و … را میتوان تنظیم کرد. صفحه کنترل نیز اطلاعات مختلفی را در اختیار کاربر قرار میدهد که برای پخت بهتر میتوانید از آن استفاده نمایید.
فن کانوکشن: جریان هوای گرم برای پخت بهتر
گاهی داخل برخی از غذاها کامل پخته نمیشود و عدم پخش یکنواخت دما در محفظه داخل فر یکی از مشکلات فرهای قدیمی بودند. فن کانوکشن در اکثر گازهای فردار جدید استفاده میشوند و این قطعه کمک میکند شاهد کاهش میزان رطوبت داخل فر موجب تردتر شدن لایه رویی کیک یا غذا باشیم و غذاها سریعتر پخته شوند و محفظه داخلی فر با دمایی با شکلی یکنواخت به چرخش در آید.
قفسههای فر: فضای قابل تنظیم برای پخت
جای درست قرار دادن هر غذا، خوراک و کیک را متناسب با میزان فاصله آن با شعله فر را میتوان در قفسههای فر تعیین کرد. البته که بدیهی است هر غذا دما و مدت پخت مخصوص به خود را دارد.
سینی فر: پایهای برای پخت غذاهای متنوع
جهت پخت انواع غذا مانند خوراک، مرغ، ماهی و … سینی فر یک وسیله چند منظوره میباشد که نچسب بوده و وزن و ابعادی مناسب دارد.
نحوه روشن و خاموش کردن فر اجاق گاز: راهنمای کامل و ساده
برای روشن کردن فر اجاق گاز روشهای مختلفی پیشنهاد میشود که در ادامه به شما روشی آموزش خواهیم داد که مانند هر وسیله برقی و گاز دیگری از دکمهها و برنامههایی که سازنده برای شما در نظر گرفته است، جهت روشن کردن استفاده نمایید.
- در اولین مرحله اجاق گاز را در درجه On تنظیم کنید.
- دما، روش پخت، تایمر و … را با توجه به اطلاعات روی پنل اجاق گاز، پس از روشن شدن میتوانید تنظیم کنید.
- با چرخاندن علامت در حالت خاموش Off پس از پختن موارد غذایی خود، فر اجاق گاز را خاموش کنید.
- اما دفترچه راهنمای استفاده از فر اجاق گاز را قبل از هر کاری بهتر است با دقت مطالعه کنید.
چگونه فر اجاق گاز را با کبریت یا فندک روشن کنیم؟
اگر برق قطع و فندک اجاق گاز از کار افتاده باشد، از کبریت یا فندک باید برای روشن کردن فر اجاق گاز استفاده کنید. قبل از آموزش روشن کردن فر اجاق گار با کبریت، لازم به ذکر است که نحوه روشن کردن فر اجاق گاز با فندک و کبریت یکسان است.
- کلید مشعل را بچرخانید و جریان گاز برقرار میشود.
- سپس کبریت را روشن کنید.
- مشعل بلافاصله روشن میشود.
- سپس با چرخاندن کلید روی اجاق گاز میتوانید اندازه شعله مورد نیاز خود را جهت پخت مواد غذایی تنظیم کنید.
آیا میتوان شعلههای بالا و پایین فر گاز را همزمان روشن کرد؟
این سوال احتمالا برای شما هم پیش آمده و نمیدانید آیا میتوان همزمان شعله بالا و پایین را روشن کرد یا خیر. برای پاسخ به این سوال لازم به ذکر است که در بیشتر مدلهای قدیمی و جدید فر اجاق گاز این امکان وجود ندارد و طراحی مکانیسم فر اجاق گاز به شکلی است که یکی از مشعلهای بالا یا پایین میتواند فقط روشن شود. اما در صورتی که فر شما برقی است، این امکان وجود دارد.
آیا فر گاز برای پخت هر نوع غذایی مناسب است؟
استفاده کمتر از روغن و غذای سالمتر با استفاده از پخت به وسیله فر بسیار مناسب است و غذا پختن با گاز فردار بسیار راحتتر از پخت غذا به روش معمول میباشد. انواع ماهی، نان، پیتزا، ساندویچ، سبزیجات، گوشت، مرغ، میگو، پاستا، خوراک، سوخاری، لازانیا، کیک و شیرینی را میتوان در گازهای فردار آماده کرد.
آموزش استفاده از فر اجاق گاز
با رعایت نکات و استفاده صحیح از فر اجاق گاز، میتوانید همیشه از بهترین عملکرد آن بهره مند شوید. در این بخش از مقاله، به بررسی نحوه استفاده از قسمتهای مختلف فر و اجزای آن خواهیم پرداخت تا با عملکرد صحیح دستگاه آشنا شوید.
کدام طبقه فر اجاق گاز برای پخت غذا مناسبتر است؟
یکی از سوالات رایجی که مصرف کنندگان هنگام استفاده از فر اجاق گاز با آن مواجه میشوند، این است که کدام طبقه برای پخت غذا مناسبتر است؟ بیشتر فرهای موجود در بازار حداقل سه طبقه دارند که هرکدام برای پخت انواع مختلف غذا کاربرد دارند و در ادامه توضیحات کاملی را جهت استفاده از هر یک طبقه ارائه خواهیم داد چرا که هر طبقه برای پخت غذاهای مختلفی طراحی شده است.
- برای پخت پیتزا، بهتر است از طبقه وسط فر استفاده کنید. چون پیتزا نیاز دارد که دو طرف آن بهخوبی پخته شود، قرار دادن آن در وسط باعث توزیع یکنواخت حرارت میشود.
- برای غذاهایی مثل خورش، قرار دادن قابلمه در طبقه پایین فر به پخت بهتر کمک میکند.
- در برخی موارد، تنها نیاز است که سطح رویی غذا پخته شود، در این حالت، قرار دادن سینی در طبقه بالایی فر نتیجه بهتری به همراه دارد.
- برای گریل کردن، معمولا سینی در بالاترین طبقه قرار میگیرد و شعله بالایی روشن میشود.
راهنمای راه اندازی و استفاده از جوجه گردان فر اجاق گاز
قابلیت جوجه گردان در برخی از فرها وجود دارد و نحوه کار با جوجه گردان فر اجاق گاز یکی از مواردی است که باید با آن آشنایی داشته باشید. اما چگونه از جوجه گردان فر گاز استفاده کنیم؟
- گزینه جوجه گردان را فعال کنید کنید و تنظیمات خاصی ندارد و با فشار دادن آن روشن میشود.
- تنظیم ولوم و دکمه چرخشی در راهنمای دفترچه تنظیمات فر اجاق گاز ذکر شده است که در صورتی که با روش قبلتر نتوانستید، از این طریق این دکمهها این قابلیت را روشن کنید.
- همچنین گزینه روشن شدن چراغ داخل فر را برای بررسی غذای خود در این حالت فعال کنید.
چرا فر اجاق گاز نو بوی سوختگی میدهد؟
فرهای اجاق گاز، به دلیل نو بودن قطعاتشان، ممکن است در هنگام اولین استفاده بوی سوختگی تولید کنند. برای رفع این مشکل، یکی از راهکارها تمیز کردن داخل فر قبل از استفاده است. توصیه میشود که فضای داخلی فر را با استفاده از شویندههای مناسب و یک اسفنج نرم تمیز کنید تا این بوی ناخوشایند از بین برود.
- پس از روشن کردن فر گاز، حرارت را در بالاترین حد قرار دهید.
- حدود 1 ساعت صبر کنید.
- فر را خاموش کنید.
- در فر را باز بگذارید تا زمانی که بوی سوختگی از بین برود.
چگونه از حالت گریل فر اجاق گاز استفاده کنیم؟
یکی از قابلیتهای اجاق گاز که میتوانید برای پخت غذاهای مختلف و زیباتر شدن ظاهر آنها به کار ببرید، حالت گریل است. گریل کردن برای طلایی و خوشرنگ شدن سطح بالای غذا به ویژه مناسب است. به عنوان مثال، با فعال کردن این حالت، میتوانید سطح بالای مرغ را خوش طعم و طلایی کنید. اما چگونه از حالت گریل فر گاز استفاده کنیم؟
- در طبقه بالای فر غذا را در سینی فر بگذارید.
- فر را روشن کنید.
- پس از روشن کردن، حالت گریل Grill را انتخاب کنید.
2 پاسخ
سایت شما، همیشه تازه و جدیده مرسی
در فر رو باز کردیم که بوی تازگیش بره اما چند ساعتی میشه همون وضعیته. میشه سریع تر از بوش خلاص شد؟